Om oss

Vi er et lite tradisjonelt sagbruk som har spesialisert oss på produksjon av:

  • Villmarkspanel, utvendig og innvendig
  • Håndhøvlede takåser
  • Laftetømmer og elementtømmer til fjøs
  • Firkant fra 100×100 og opp til 300×300
  • Søyler, runde eller firkantede med fasing eller profil
  • Spesialdimensjoner tilpasset dine ønsker
  • Mesterkledning – sagskåret kledning med margsiden ut
  • Kledning med gamle profiler
  • Samt alt fra nattbord, gjerdehon til portstolper i grove dimensjoner

Vi levere også store mengder med precut. villmarkskledning og eksaktkappede lengder av firkant klar for montering på byggeplass.

Vårt sagbruk takler stokker som har en diameter på 800mm og lengder opp til 8,5 meter.

Vår historie:

I 1988 på gården Øvre Lien i Snertingdal renoverer Per Arne Jostad det gamle saghuset fra 1920 og setter inn ei ny saglinje. Her starter han med leieskur og salg av ujustert trelast. Dette var i utgangspunktet tenkt som tilleggsnæring til melkeproduksjonen på gården.

Etter få år ble det investert i høvelutstyr og Lien Sag og Høvleri fikk sitt nåværende navn. I tillegg til standard trelast, leiesaging og salg av byggesett med garasjer blir nå høvling av listverk og spesialkledning en stor del av produksjonen utover 90- tallet og tilleggsnæringen blir fulltidsjobb med melkeproduksjon «på si». På slutten av tiåret begynner Lien Sag og Høvleri også med egen produksjon av villmarkspanel, en produksjon som har økt i omfang hvert år og har gjort oss til landets største produsent av dette med en produksjon på over 300.000 lm årlig.

Etter år 2000 har markedet for standard trelast stadig hardnet til. Dette har resultert i en stadig spissing av produksjonen vår til det markedet de store sagbrukene ikke kan klare, med mindre spesialordre og ukurante dimensjoner.

I 2009 kjøpes konkursboet etter Kistefos Sag opp og vi tar opp igjen produksjonen i Nord-Torpa, vi tar det gamle navnet Torpa Sag tilbake etter Knut Snilsbergs tid. Her skjæres nå laftetømmer, firkant, ukantet trelast og takåser på en mer automatisert saglinje enn den som står i Snertingdal.

Vi driver i 9 år med produksjon på begge plasser, men fra 1. Januar 2018 flyttes all produksjon til Nord-Torpa. Dette gjør logistikken og flyten på varene betydelig bedre.

I dag eies og drives Lien Sag og Høvleri AS av Per Arne Jostad og Amund Jostad Lien. Sammen med våre dyktige medarbeidere Egil Engh og Svein Slettum driver vi et fleksibelt spesialsagbruk i Nord-Torpa. På gården Øvre Lien har yngstesønnen til Per Arne, Vegard overtatt og driver med melk og noe leieproduksjon for Lien Sag og Høvleri AS.

Vi selger også biprodukter i bulk som strøflis, hoggerflis og bark til hager

Flisproduksjon
© Copyright - Lien Sag & Høvleri AS - Utviklet av Land Design